top of page

מהו גישור?

גישור קיים בעולם כבר עשרות שנים, והוא בעצם הצורה האנושית הבסיסית לפתור סכסוך או מחלוקת:  להיפגש פנים אל פנים, לבד או באמצעות צד שלישי נייטרלי, ולנהל משא ומתן כדי לפתור את הסכסוך.

כמובן שהדברים לא פשוטים כל-כך בדרך כלל, כי במקרים רבים הסכסוך מכלה את הכוחות ומעורר רגשות עזים, שמקשים על התקשורת בין הצדדים.

להליך הגישור יש צורות רבות וגישות שונות, אבל במהות, מדובר על סדרת פגישות שנערכת במקום מותאם, ושמהלכן דנים בנושאי הגישור וחותרים להסכמות. ככל שהצדדים מעוניינים בכך, אפשר לגבש את ההסכמות להסכם. אפשר גם לא.

פגישת גישור אורכת בין שעתיים לשלוש, בתדירות של עד פעמיים בשבוע. במקרים דחופים ויוצאי דופן, ההליך יכול להימשך שעות או ימים ספורים. בגישור גירושין למשל, ההליך נמשך שבועות ואף מספר חודשים, כולל שלב ניסוח ההסכם.

פגישות הגישור מתקיימות, כאמור, בנוכחות הצדדים והמגשר. תוך כדי פגישת הגישור רשאי המגשר להיפגש עם כל צד בנפרד, כדי לדון בדברים שלא עלו במפגש המשותף.

יאמר מייד: הגישור דורש מהצדדים מעורבות, משום שזה אינו הליך שלמגשר יש בו תפקיד של הכרעה בין הצדדים. בשביל זה יש את בית המשפט. תחשבו: למי יש את הידע המקיף ביותר על הסכסוך? כמובן שלצדדים. ולמי יש את קשת הפתרונות האפשריים לסכסוך? גם כן לצדדים. כאן נכנס המגשר, שמוביל את התהליך, ושתפקידו להיות זה שמסייע לצדדים להביא את עצמם לנקודות שיקדמו את ההליך (לתפקיד המגשר הקליקו כאן)

bottom of page